HTML

2008.08.26. 11:42 HisztiGuszti

Olimpikantéria

Túl kevés a lóvé az Olimpikonoknak!

 
Most hogy végetért az Olimpia és csordogálnak hazafelé bajnokaink, a bulvársajtó máris elkezdte taglalni, hogy ki mennyit keresett az Olimpián, bruttó nettó stb. Ezt követően mindig van egy két Beatles arc, aki elordítja a "dekevés adjon a Zállam nekik többet!" csatakiáltást...
 
Kevés-e az annyi?
 
Perszehogykevés! Nem lehet anyagilag felmérni, hogy mennyit ér az országnak egy Cseh Laci, a világ legjobb vízilabda csapatja stb. Kevés, mert igazából a pénz nem is méltó ahhoz, hogy kifejezzük benne hálánkat, örömünket (ó Donna Klára, óóóóó mizéria! - mondjuk ettől még így van)! De csakis ettől kevés...
 
Előre leszögezném, hogy nem néztem utána annak, hogy mi a pontos összeg, metodika stb, mert nem érdekel. Itt a hisztis majmok elvével van a bajom, és erről lészen itten most szó.
 
Szóval csakis ettől kevés, mert 18, 12, 20 millió bruttó nettó forint jó pénz. Ne feledjük, hogy ezeknek az atlétáknak mind mind van egzisztenciájuk, többségüknek az átlagosnál (sokkal) jobb, életviteli szempontból kényelmesebb. Helyes, megdolgoznak érte megérdemlik, attól még úgy van. Tehát nem kell őket félteni, sajnálni stb.
 
Hol akkor a baj? Avagy az állam és a Szponzor.
 
Ott, hogy ez az "a Zállam adjon még" több sebből vérzik. Egyrészt, ezek a sportolók igen aktívak a magánszférában. Szponzorokkal és szponzorálási lehetőségekkel vannak körbevéve. Egy sportolónak a világ normálisabbik felén ez a bevétele, meg a klub ahol fizetést kap, de az is szponzori pénzekből gazdálkodik szal szponzor szponzor szponzor. Tehát a sportoló nem szabad, hogy rá legyen szorulva az állami pénzekre, mert az már régen rossz.
 
Mitévő legyek?
 
A megoldás az lenne, hogy az egyszeri csürhe nem hisztizik, mint egy 4 éves kislány, hanem mondjuk ... tesz ... valamit? Igen kedves drága "csinálja meg más" lehet tenni ezekért a sportolókért. Mint TriGránit példájából láttuk vannak olyan magánszféra szereplők, cégek, emberek akik szívesen adnak. Adjál te is. Ne mindenkiéből, hanem a sajátodéból! Ajánld fel azt amit egy hónapban költesz a szenvedélyedre (cigi, pia, spangli, kurva, játékgép, kávé), és egy hónapig nélkülözzél. A több ugyanis valahonnan eljön, jöjjön hát onnan ahonnan aztatordícsák hogy több kell.
 
De.. Ő.. izéééé énneeemtok!
 
Ilyenkor jön az összes kifogás, ilyenkor lesz mindenkiből kizsákmányolt hómlesz, aki csak legelni tud, nem ivott soha alkoholt, és csak ásványvízre költ. Hirtelen. Lehet másféleképpen is segíteni. Segíts szponzort szerezni. Keressél olyan "vállalkozót" vagy vállalkozót a környékeden akinek van mit a tejbe aprítani, és kezd el nyúzni, hogy adjon ő. Ilyenkor lesz elméletben lónli az összes kopasz fuxos audis csávó, illetve a sarki kisbótos, aki már 3. házat adócsalja össze. Ugyanis ilyenkor senkinek nincsen egy ilyen ismerőse sem. Nem baj! Van még... Keresd meg az összes embert aki egyetért veled - nem nehéz megtalálni, hisztiznek nyafognak sírnak dobálják magukat online és off látványosan - fogjatok össze és írjatok levelet a multiknak, hogy szponzorálják ezt a sportolót azt a sportolót. Menjetek és inkább olyan cégeknél vásároljatok vagy olyan cégek termékeit vásároljátok, akik szponzorálják kedvenceiteket. Le lehet szakadni a csakalegolcsóbb hozzáállásról, senki nem halt bele abba, hogy 3ft-tal többért vette meg a zsemlét. Tudom egy olyan országban szentségtörés ilyet mondani, ahol Kijevig is hajlandóak vagyunk elmenni olcsóbb lisztért, de a valóság ettől nem változik. Továbbá, így összegyűlve mást is csinlhattok. Írjatok nekik, hogy dejó csak így tovább szponzoráljanak másokat is, vagy többet még a kedvenceinknek és akkor a barátainkat is oda visszük vásárolni stb. Menjetek ki a versenyekre mindig, lássák a szponzorok a tömeget. Számtalan ilyen eszköz van, amivel élve tudnánk kedvenceinket segíteni.
 
A közös
 
Fogjuk fel, hogy az adóból való osztogatás szép gesztus, de igazából nem számít. Jusson eszünkbe, hogy mindenki pénzéről beszélünk, és nem biztos, hogy ildomos más faszával verni a csalánt főleg nem olyan körülmények közt, amikor mint magánszemélyek sokkal többet megtehetnénk, mint amennyit megteszünk. Az sem biztos, hogy mindenki ugyanazt szeretné jobban megfizetni, mint mi. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy nagyon sok mindenki többet érdemelne az államtól, mint amennyit kap, és nagyon sok mindenki sokkal kevesebbet érdemel, mint amennyit kap. Segítsünk kedvenceinken magunk, ne várjuk el másoktól. Ha pedig nem érzed magadba a késztetést, hogy esetleg tevőlegesen részt vegyél kedvenc olimpikonod vagyonának gyarapításában, akkor azért jogosan merül fel a gyanú, hogy te is úgy látod, hogy elég pénzt kapnak ők. Az államtól is.
 
Actions speak louder than words!
 

Hajrá! 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hiszti.blog.hu/api/trackback/id/tr68633586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása