HTML

2008.09.03. 12:46 Egyip Tomi

Adóhiszti

 Újabb iskolapéldáját láthatjuk annak, ahogy a kormány ismét ámokot fut. Láttunk már pár ilyet, és hozzátartozik a teljes igazsághoz, kedves olvasó, hogy én bizony jobbkezes létemre is balos vagyok, de azért van, ami nálam is kiveri a biztosítékot az üveghegyen innen, és a régi porszívón túl.

A kormány ismét szakért, ezúttal adószakért, de azt nagyon. Vállalkozásom nincs, így az még nem is érint engem, hogy  acégek egymás közt majd csak banki átutalással fizetgethetnek, de az, hogy az APEH mócsinghuszárjai majd engem az utcán, boltban, kocsmában, teveháton ellenőrizgessenek, azért az sok. Egyébként sem hiszem, hogy ez sikeresen átmenne az alkotmánybíróságon, hacsak nincsenek az urak ott épp LSD-mámorban. Hogy miért? Hát nézzük csak.

Tegyük fel, hogy az ember betér teszemazt egy szexshopba, összevásárol mindent, síkosított szartól a vibrátoros kalapácsig, majd fizet, és távozik. tegyük fel azt is, hogy kapott számlát a dologról, tételest. Erre megállít egy adóhuszár, hogy mutassad csak a számlát jóember, merthanem! Merthanem mi? Hogy sem a tételes blokkot nem mutatom meg neki, sem pedig a szatyor tartalmát a fix, még akkor sem, ha radovan karadzsics énekszólójával kínoznak egy héten át.

Persze megy a hiszti, hogy jajj de fekete a gazdaság, és én ennek tevékeny részese vagyok. Na persze, apádfaszát kishaver, ebből nem eszel. Eleve milyen alapon nézné meg mit és hol vásároltam, hogyan is bizonyítja ő azt, és mégis hogy képzelik azt, hogy ők engem bármikor kipakoltathatnak? Ezt kérem ebben a formájában már diktatúrának hívnák. Vagy netán a lakásomra jönnének ki, és tételesen, kiskanalanként megkérdeznék, hogy mikor mit mennyiért vásároltam, és egyébként is hol a számla? Esetleg rögtön csináljon mindenki házileltárt? Ha pedig mondjuk használtan magánszemélytől eljut hozzám egy Joovca löködötöv, azt hogyan is igazolnám? Vagy az ebayről rendelt secondhand csillárt?

Az újra más kérdés, hogy amennyiben valamiről nincs számlám, de van nekem, arról hogy mondják meg, hogy én mennyi áfát is fizessek? Jön az értékbecslő az adómókusokkal együtt, vagy bérelnek a providenttől? Ez egyelőre rejtély, de ugye mi mind gooonosz feketegazdák vagyunk, tenni kell ellenünk. Hiszen ha a kereskedői részről nem sikerül megfogni a feketézőket, akkor majd szívjon a fogyasztó, mert állam bácsi sír a pénzéért, mint a fürdőskurva. Persze 5szörös áron metrót építtetni az jó móka, a sok balfasz majd jól kifizeti helyettünk. Hogyne.

A hiszti eddig is ment, persze, mert bolhafasznyi logikával sem rendelkezik a sok gyökér ott abban a kossuthtéri vityillóban, de arra már rájöttek, hogy világmegváltó ötlet lesz majd más faszával verni a csalánt. Majd ha nem fogadja el a szadesz a javaslatot, persze majd akkor is megy a sírásrívás, jajj drágabarátaink, ettől fehér lesz majd minden, uzsgyi, ugorgyunk neki, mint vak nyúl az autópályának, hátha velünk buktok ti is. Hja, ti már megbuktatok jóelőre? Akkor meg már nektek úgyis mindegy, szavazzátok csak meg. Aztán majd amikor a jó anyátokat abuzálják a gyógyszertár előtt, és előkerül az aranyérkenyőcs, meg a hüvelygombakrém, akkor majd nem örültök, hogy pont arra járt a Bors(asztó) magazin fotoriportere. Na akkor verjétek majd a blattot!

Szólj hozzá!

Címkék: apeh kormány iditotizmus


A bejegyzés trackback címe:

https://hiszti.blog.hu/api/trackback/id/tr49646341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása