HTML

2008.09.03. 14:19 HisztiGuszti

Korlátolthiszti

Leáldozott-e a korlátlan Internet elérés kora, kérdi az Index a cimlapon.
 
A lényeg, hogy egy az offline média tartalmak értékesítésében nagyon is érdekelt nagy amerikai ISP név szerint a Comcast (ami népszerűtlenebb entitás, mint az ottani APEH) állítólag minden csomagot maximál havi 250 gigában. Most bele lehetne menni abba a meddő vitába, hogy ez mire elég mire nem elég. Ezek is elkezdték pofozni a szart, hogy ki tudja mire lesz elég 250 giga egy év múlva bla bla bla. Nem ebből az aspektusból kívánnám megragadni ezt a nyafogást.
 
A következőt nem vesszük észre:
 
Nincs verseny.
 
Mint azt sokan tudhatjátok (és még többen nyilván fogalmatok sincsen) a verseny hiánya mindig is örvendetes és jó dolog... a cégeknek. Az prosztó plebs, mint te meg én.. mi mindig rábaszunk arra ha nincsen verseny. Vannak olyan szektorok, ahol kifejezetten nehéz versenyhelyzetet teremteni, mert drága benne szereplőként megjelenni. Azt könnyen beláthatjuk, hogy ahhoz, hogy kiálljunk árulni a testünket prostituáltként az út szélére nincsen szükség nagy beruházásra. Ha már mondjuk saját vasúthálózatot, vagy telekommunikációs céget szeretnék létrehozni, akkor már azért nagyobb büdzsé kell, és nem elég egy extra nagy csomag lályfsztálylzt venni, és lesétálni az utcára. 
 
Itthon (ez saját szubjektív tapasztalat), volt egy nagyon jó felívelés, amíg a szolgáltatók egy része azt a benyomást tette, hogy versenyeznek. Éttermekben, ügyfélszolgálatokon, bankokban az volt a benyomás, hogy igen versengenek a pénzünkért. Persze kb 2 éve rájöttek a legtöbb helyen, hogy tök fölösleges, és érzésem szerint beindult egy negatív tendencia. 
 
Ennek a negatív tendenciának az eredménye az, hogy most azt találgatjuk az Index címoldalán, hogyha nem bassza hanyatt a Comcast-et a változtatás, akkor vajh mennyi idő, amíg lecsap ránk is ez a szabályozás és elkezdünk visszafejlődni... mit elkezdünk! Folytatjuk-e a visszafejlődést? Mikor korlátoznak majd be minket az itthoni szolgáltatók?
 
Sajnos lépten nyomon tapasztalom a verseny teljes hiányát. Nincsen olyan, hogy a bankban - akkor is ha előttem nincsen senki - ne kelljen legalább 20 percet várjak. De van olyan, hogy jó adósként is átküldenek hangosan a konkurenciához, amikor rákérdezel, hogy akkor most vigyem más bankba a pénzem... igen az lenne a legjobb. Különösen igaz ez a telko cégekre, nézzétek meg a sávszélességeket, mióta nem fejlődtek ADSL-nél? Mobil internet? LOL! Roaming díjak? Az EU kellett hogy véget vessen az ámokfutásnak! Data roaming? MUAHAHAHHAHA. A széjjel hálypolt iPhone menüjében kiemelt helyen van a "turn off data roaming" nehogy a buta amerikai a több ezer dolláros roaming számlával az epölnél kopogtasson. 
 
Vegyük észre, hogy nálunk ide Abszurdisztánba még nem gyűrűzött be a kapitalizmus! Gondolj erre, amikor legközelebb lebasznak a kisboltban, hogy miért akarsz te húsz ezressel fizetni... 
 

Szólj hozzá!

Címkék: internet telekom comcast


A bejegyzés trackback címe:

https://hiszti.blog.hu/api/trackback/id/tr91646520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása